Bryan Vanderhaeghe nieuw OCMW-raadslid in Poperinge

 

 

“Het worden sowieso drie boeiende jaren”, gaat het kersverse raadslid verder. “Sinds kort staat secretaris Christophe Oreel aan het hoofd van stad en OCMW. Voor de meerderheid meteen het signaal om op zoek te gaan naar maximale samenwerkingsverbanden. Ik kijk er alvast naar uit om dit proces vanuit de OCMW-raad mee te sturen.”

Vanderhaeghe gaat verder: “Ook inhoudelijk ligt er heel wat werk op de plank. De integratie van de stads- en OCMW-diensten is immers ook het ideale aanknopingspunt om na te denken over hoe we de dienstverlening organiseren. Is het bijvoorbeeld logisch dat de stadsdiensten kinderopvang aanbieden, terwijl het OCMW dan weer instaat voor opvoedingsondersteuning? Of zou het logischer zijn om al deze diensten samen te brengen vanuit een integrale kijk op gezins- en welzijnsbeleid? Discussies waar ik in de komende jaren actief wil aan participeren.”

“De kennis die ik als medewerker van Jurgen Vanlerberghe opdeed in het Vlaams Parlement zal me hierbij ongetwijfeld goed van pas komen. Als parlementslid volgde Jurgen heel actief alle besprekingen die betrekking hadden op de relatie stad-OCMW. En ik kan je verzekeren, als je de persoonlijke medewerker bent van een dossiervreter, dan krijg je zelf ook wel wat dossiers te verwerken”, merkt Bryan lachend op.

Jurgen Vanlerberghe vult zelf nog even aan: “Uiteraard waren de drie jaren dat Bryan mijn parlementair medewerker was voor mij een uitgelezen kans om te weten wat voor vlees ik in de kuip heb. Ik geloof alvast heel erg hard in hem. Hij is jong, verstandig en leergierig. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij alle kwaliteiten heeft om in de toekomst een rol van betekenis te spelen in de Poperingse politiek. En ik mag dan zelf nog veel te jong zijn om te stoppen, ik weet alvast nu al dat mijn opvolger klaar staat!”

Bryan is 28 jaar oud en woont in de Boomgaardstraat. Hij haalde een master Algemene Economie en een master Communicatiewetenschappen aan de Universiteit van Gent. Na zijn studies werkte hij drie jaar als parlementair medewerker van schepen en toenmalig Vlaams parlementslid Jurgen Vanlerberghe. Na zijn periode als parlementair medewerker besloot Bryan zich tot kapper om te scholen en in het bedrijf van zijn ouders (Eric Hairteam in de Casselstraat) te stappen. Vandaag werkt Bryan voltijds als kapper. Hij is tevens actief in het verenigingsleven, als volwassen begeleider bij KSA Pops, bestuurslid van Curieus Poperinge en organisator van Bal-à-deuse festival in 't Vogeltje.

OCMW

  • Hits: 753
Doe mee Geef een volmacht
© Jurgen Vanlerberghe| Cooked & Spiced by LMD | Cooked & Spiced by LMD