Jurgen Vanlerberghe trekt de lijst Samen

 

Samen is in Poperinge de enige politieke partij die nog geen lijsttrekker heeft voorgesteld. Iets meer dan twee maanden voor de verkiezingen is het nu duidelijk dat uittredend schepen Jurgen Vanlerberghe opnieuw lijsttrekker wordt.

Jurgen Vanlerberghe (49): “Het heeft inderdaad wat langer geduurd vooraleer we onze lijsttrekker bekend maakten. Niet omdat ik zelf twijfelde, maar omdat ik vond dat we binnen de partij andere prioriteiten hadden. We hadden de ambitie om onze groep grondig te vernieuwen, en daar is eerst alle aandacht aan besteed. Nu er een nieuwe en stevige ploeg klaarstaat, was voor mij de tijd rijp om de kapiteinsband opnieuw te omgorden.

Van de 25 kandidaten zijn er 16 nieuwkomers. Onze lijst telt 7 kandidaten jonger dan 30, waarvan de jongste kandidaat pas 18 jaar is. Ik ben ook heel blij dat er maar liefst 7 zelfstandige ondernemers voor Samen kiezen. Wellicht het beste bewijs dat wij de aangewezen partij zijn voor iedereen die vooruit wil met Poperinge.”

Bediende en uittredend gemeenteraadslid Marjan Chapelle (45) staat op de tweede plaats, kapper Bryan Vanderhaeghe (31) kreeg stek drie. Op de vierde plaats staat zelfstandige Nathalie Vandevoorde (51) uit Roesbrugge. Plaats vijf is voor evenementenorganisator Bavo Vanden Broeck (44), vooral gekend van het Festival Dranouter. Hij woont in Reningelst.
Op zes staat Horeca-uitbater Lot-Jork de Wit (42). Zeven is voor zelfstandige Stefanie Demaeght (39). Op plaats acht vinden we bediende Katia Vandamme (44). Negen is voor Leila Nakkach (Textiel Dejaegher) (45), nu winkelierster en binnenkort uitbaatster van café Brittannia. Op tien vinden we klantenadviseur Pieterjan Vallaeys (31), op elf student Guillaume Durnez (22). Op de twaalfde plaats staat bediende Lilith Desmedt (21), op de dertiende plaats staat fotograaf Jan Ramon (19) uit Watou. Veertien is voor Marieke Masson, met haar 18 jaar de jongste kandidaat. Zij is studente en woont ook in Watou. Op vijftien staat Joere Verslype (29). Hij is verkoper-verzorger van tropische vissen en reptielen en woont in Proven. Kyani Lahoutte (26) staat op de zestiende plaats. Zij is kapster. De zeventiende plaats is voor animator Hannes Parent (28). Zelfstandige Heidi Christiaen (44) staat op plaats achttien. Ancien met vijf verkiezingsdeelnames Rudi Bordeyne (51) is arbeider en staat op de negentiende plaats. Keukenhulp Marianne Cappoen (47) en bouwvakker Bart Vanbrabant (50) staan op twintig en eenentwintig. Zij zijn getrouwd, en wonen in Reningelst. Sylvia Dubois (43) is huishoudhulp en staat op tweeëntwintig. Günther Vanlerberghe (47) is boekhouder bij de politie en broer van de lijsttrekker. Hij kreeg plaats drieëntwintig. Zelfstandige Sophie Meaux (38) staat op de voorlaatste van de vijfentwintig plaatsen, en gewezen OCMW-voorzitter Mark Paelinck(64) uit Proven is lijstduwer.
Lijsttrekker Jurgen Vanlerberghe: “Ik denk dat we met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar en 9 maanden wel eens de jongste lijst zouden kunnen hebben. En wellicht zijn we ook de enige partij met een niet-Belg op de lijst.” (Jork de Wit is Nederlander)

  • Hits: 1316
© Jurgen Vanlerberghe| Cooked & Spiced by LMD | Cooked & Spiced by LMD