Skip to main content

Bewegen Op Verwijzing helpt inwoners van Poperinge meer bewegen

Gepost op
| Nieuws
Bryan Vanderhaeghe

Poperinge is met de steun van de Vlaamse overheid gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’. Dankzij dit project kunnen de huisartsen inwoners van Poperinge met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen.

 

Volgens Poperings welzijnsschepen Bryan Vanderhaeghe is de bedoeling van ‘Bewegen Op Verwijzing’ de 'zittende' Poperinge met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen: “De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. De deelnemers kunnen ook naar een lokale sportvereniging worden doorverwijzen. Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding.”

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven legt Vanderhaeghe uit: “Je betaalt de coach maar 5 euro per kwartier voor een individuele sessie, en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Mensen met verhoogde tegemoetkoming betalen slechts 1 euro per kwartier.’