Skip to main content

Visie

Samen wil een beweging zijn van mensen met een open geest, en van mensen met ambitie voor Poperinge. Mensen die willen vooruitgaan, en die geen schrik hebben om verrassend uit de hoek te komen. Mensen die actie willen blijven ondernemen vanuit een cultureel en maatschappelijk vooruitstrevende visie. Mét respect voor onze planeet.

Samen wil ook een echte volkse stadsbeweging zijn. Waar ieders mening telt. Waar progressief Poperinge zich thuis voelt. De Poperingse sp.a maakt als politieke partij deel uit van Samen, maar je vindt bij ons ook heel wat mensen die niet de behoefte hebben om nationaal ‘kleur’ te bekennen, wat perfect mogelijk is.

Samen wil als verzoener samenwerkingsverbanden opzetten in het belang van de inwoners van Poperinge. Samen heeft geen schrik om met anderen projecten op te zetten. We doen immers niet aan politiek uit partijbelang. We willen verbinden, niet verdelen.

SAMENvoorstelling

Samen

  • verenigt het beste van de socialisten – rechtvaardigheid, eerlijkheid en herverdeling
  • met het beste van de liberalen – de drang naar autonomie, vrijheid en creativiteit
  • we voegen daar zelf nog iets aan toe: de verantwoordelijkheidszin voor onze planeet
  • dit alles in een open geest

Samen bestaat sinds 2004. In 2007 gingen we aan de slag in het bestuur van de stad die ons zo dierbaar is. En ja, het ging al die jaren verbazend goed vooruit. Maar het werk is niet af, integendeel. In 2018 staan we voor de grote uitdaging om ons maatschappelijk project te verdedigen.

Samen stelde daarom een nieuwe progressieve agenda op voor Poperinge. Een agenda gebaseerd op het DNA van Samen: innovatief, origineel en verfrissend. Een tikje rebels ook, en met het nodige zelfvertrouwen.

Beter als we
het Samen doen

Dit wordt de slogan waarmee we deze nieuwe agenda willen uitdragen. Je vindt ons volledig programma elders op onze website. We hebben één en ander ook samengevat in 25 concrete voorstellen voor meer bruto Poperings geluk. Hier verneem je binnenkort meer over.