Skip to main content

#

Melissa
Lormans


In gesprek met Melissa

Als je jezelf in 3 woorden zou moeten voorstellen, welke zouden dat dan zijn?

Zorgzaam, heel punctueel (vooral in mijn huishouden) en lief.

Welke eigenschap van jou kennen maar weinig mensen?

Ik straal redelijk wat zelfvertrouwen uit, maar binnenin ben ik helemaal niet zo zelfzeker. Ik blijf heel lang ergens over nadenken. Niet veel mensen zien dat in mij.

Ben je een dromer, een denker of een doener?

Ik hoop dat iedereen nog droomt. Maar ik ben toch vooral een denker. Ook over wat ik net tegen iemand gezegd heb bijvoorbeeld. Zou die het wel juist geïnterpreteerd hebben? Ik heb toch niets fout gezegd?

foto2

Wat wilde je worden toen je klein was? Wat is het uiteindelijk geworden?

Ik wou dierenarts worden. Maar dat zou wat te hoog gegrepen zijn voor mij. Latijnse benamingen, medicatie,… daar zou ik enorm hard voor moeten studeren hebben. Ik ben trouwens ook een aangespoelde Limburgse. Daar werd ik toch wel mee gepest. Niet ideaal als onzekere tiener die pas in de Latijnse startte. Ik heb daardoor kansen laten liggen, wou geen moeite meer doen voor school. Ik kroop stilletjes ‘in mijn schelp’. Ik denk dat ik daar veel zelfvertrouwen verloren heb. Ik ben dus iets voorzichtiger in wat ik zeg in een groep die ik niet ken.

Wat motiveert jou? Geeft kracht/energie?

Vooral onze gastjes, mijn ouders en mijn ventje. Ook de sprotjes in de kinderopvang waar ik werkte, gaven me veel energie.

Waar maak jij je het meeste zorgen over?

Ik maak me toch zorgen over de toekomst van mijn kinderen. In welke wereld zullen zij terechtkomen? Ik probeer wel positief te blijven kijken, maar als ik merk hoe moeilijk het voor ons soms al is. Wie op vandaag een huis wil kopen… Daar zit ik toch mee in. Ik kan mijn gedachten moeilijk stopzetten en lig dan ’s nachts wel eens wakker.

Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?

Ik heb altijd al de wereld willen rondreizen. Als ik daar de tijd én de middelen voor zou hebben… Ik zou willen leren van die andere culturen. Hoe leven ze daar, hoe pakken zij het aan? Ik zou ook overal een tijdje willen meewerken om er van het écht leven te kunnen proeven. Ik zou starten in Tunesië en daarna volgen we gewoon de zon. Dan zien we wel.

foto3

Waar voel jij je thuis? Wat is je lievelingsplek?

Bij mijn gezin. Mijn lievelingsplek in Poperinge is misschien wel het stadspark. Het is een mooie plek om een wandelingetje te doen. Ik ben er al dikwijls tot rust gekomen samen met de kinderen.

Voor wie zou je meteen alles laten vallen om te helpen?

Ik mag toch méér dan één iemand kiezen hee? Want ik zal er altijd zijn voor mijn ouders, mijn familie, mijn dichte collega. Ook als er iemand onverwachts zou bellen, zou ik alles laten vallen als die persoon in mijn hart zit.

Stel dat al je herinneringen gewist zouden worden, op één na. Welke zou je dan kiezen?

De geboorte van mijn kinderen waren topmomenten. Het was drie keer totaal anders, maar zo mooi. Wonderlijk toch hoe dat wezentje van je eigen vlees en bloed in je kan groeien. Er waren toch iedere keer traantjes als ik voor het eerst de hartslag hoorde.

Wie is jouw persoonlijke held?

Dat zal dan toch mijn dichtste collega zijn. Een sterke madam die al heel wat meemaakte, maar toch altijd positief blijft. Ze is er al altijd voor me geweest. Ze voelt wat aan als mijn tweede mama. Een zotte madam, in alle betekenissen.

foto1

Wat is jouw idee van geluk?

Met je mooie gezinnetje in een tof eigen huis kunnen wonen. Zonder je zorgen te moeten maken. Waar de kinderen zichzelf kunnen zijn, waar ze weten dat ze bij me terecht kunnen.

Wat is jouw favoriete motto?

Altijd positief blijven! Ook als het zwaar is, toch het goede proberen te blijven zien. Dat is de enige manier om vooruit te gaan.


Snelle vragen aan Melissa