Skip to main content

14

Senne
Snoekx

Mijn persoonlijke helden zoek ik graag dicht bij huis!In gesprek met Senne

Als je jezelf in 3 woorden zou moeten voorstellen, welke zouden dat dan zijn?

Dan kies ik sowieso meteen al voor sportief. Daarnaast passen ook leergierig en geëngageerd nog goed bij mij.

Welke eigenschap van jou kennen maar weinig mensen?

Ik denk dat ik een vrij duidelijk karakter heb. Geen verborgen kantjes dus. Misschien zijn er mensen die niet weten hoe groot mijn interesse in geschiedenis is. Vooral dan in de Vroegmoderne Tijd, de periode tussen de Middeleeuwen en de Franse Revolutie.

Ben je een dromer, een denker of een doener?

Ik ben zeker geen doener, ik ben echt niet handig. Ik ben een echte denker. Door mijn opleiding geschiedenis ben ik veel bezig met theorie.

Wat wilde je worden toen je klein was? Wat is het uiteindelijk geworden?

Ik droomde er als klein ventje van om dierenarts te worden. Daarna veranderde dat naar politieagent. Ondertussen studeer ik geschiedenis aan de universiteit in Gent. Ik zou graag iets doen in de wereld van de diplomatie, maar daar geraak je niet zo makkelijk binnen. Zeker niet als jonge gast…

foto1

Wat motiveert jou? Geeft kracht/energie?

Intensief sporten. Ik heb 10 jaar gevoetbald en 4 jaar getennist. Ondertussen doe ik geen sport meer in ploegverband, maar wel nog met de studentenvereniging. In Gent ga ik vaak voetballen met wat vrienden. Als ik in Poperinge ben, spreek ik graag af om een balletje te gaan slaan. Of ga ik een tiental kilometertjes lopen.

Waar maak jij je het meeste zorgen over?

Ik denk wel na over wat ik na mijn opleiding zou willen doen. Maar eerst ga ik volgend jaar nog op Erasmus. De bestemming staat nog niet helemaal vast. Barcelona staat wel bovenaan mijn lijstje. Vooral voor de interessante opleidingen natuurlijk 😉.

Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?

Ik zou nog veel meer geschiedenisboeken lezen dan ik nu al doe. Elke dag een aantal uren in boeken kunnen duiken… zalig! Het boek over Napoleon van Bart van Loo ligt nu klaar op mijn nachtkastje. De verwachtingen zijn hoog!

Waar voel jij je thuis? Wat is je lievelingsplek?

Thuis op mijn kamer. Op zich is daar niet veel speciaals, maar het is wel echt mijn domein. Ik vind het er gezellig.

foto2

Voor wie zou je meteen alles laten vallen om te helpen?

Er zijn niet veel mensen waarvoor ik echt alles zou laten vallen… Zeker wél voor mijn mama. Ik ben een echt mama-kindje. Een knuffel van haar doet wonderen. Of een goeie babbel op momenten dat ik stress heb. Ik ben geen echte stresskip, maar als het gebeurt…

Stel dat al je herinneringen gewist zouden worden, op één na. Welke zou je dan kiezen?

Als ik snel moet beslissen, zou ik niet extreem ver terugkeren in de tijd. Toen ik vorig jaar mijn schoolresultaten binnenkreeg, was ik samen met mijn pa. We waren alle twee echt superblij, een mooi moment!
Als ik langer zou mogen twijfelen, ga ik op zoek naar de mooiste reisherinnering. Een moeilijke keuze, maar misschien springt New York er dan toch als een van mijn favorieten bovenuit. Zo’n grote stad, zoveel mensen samen, dat zijn we hier niet gewoon. Ik zou er wel kunnen wonen, ik ben echt een stadsmens. Wat een droom: later als diplomaat aan de slag zijn vanuit een grootstad…

Wie is jouw persoonlijke held?

Er zijn heel veel fascinerende mensen in de geschiedenis, maar daarom zijn het voor mij nog geen helden. Mijn persoonlijke helden zoek ik dan liever dichter bij huis: mijn eigen gezin. Allemaal toffe mensen die ik door en door ken.

foto4

Wat is jouw idee van geluk?

Ik word echt gelukkig van samenzijn met familie of vrienden. Dat mag op een gezellig kotfeestje zijn in Gent. Met paprikanootjes en wat gewone pintjes op de tafel.

Wat is jouw favoriete motto?

Dat heb ik (nog) niet. Daar moet ik dringend eens over nadenken!Snelle vragen aan Senne