Skip to main content

19

Heidi
Christiaen

Ik kan echt niet tegen de miserie van iemand anders…In gesprek met Heidi

Als je jezelf in 3 woorden zou moeten voorstellen, welke zouden dat dan zijn?

Ik ben sociaal, ik ben ook ‘voor de vooruit’ (en dan heb ik het niet alleen over de partij) en ben ook heel emotioneel.

Welke eigenschap van jou kennen maar weinig mensen?

Ik zal niet snel tonen hoe iets me raakt, ik probeer dat wat te verstoppen. 

WhatsApp Image 2024 03 13 at 10.00.42

Ben je een dromer, een denker of een doener?

Ik ben een echte doener. Soms stoor ik me wat aan eindeloos gepalaver. Je moet ervoor durven gaan, gewoon doen. Ik zou mezelf niet ongeduldig noemen, maar zal snel iets zelf in handen nemen. Wat je zélf doet… Ik probeer te leren loslaten, iets uit handen durven geven… Af en toe eens op de rem gaan staan, even reflecteren en dan pas doen. Ik heb al heel wat georganiseerd in mijn leven Vanuit die ervaring leer je wel veel natuurlijk. 

Wat wilde je worden toen je klein was? Wat is het uiteindelijk geworden?

Al van kleins af aan wist ik dat ik in de kinderopvang wou werken. Mijn studiekeuze was dus snel gemaakt. Toch zat ik daarna eerst 20 jaar in de elektronica. Het was niet haalbaar om in mijn eigen huis een opvang te starten. Toen ik de kans kreeg om op zelfstandige basis bij iemand in de opvang te starten, heb ik die natuurlijk gegrepen. Ondertussen ben ik aan mijn negende jaar bezig in de Casselstraat. 

 foto Heidi JUBILEUM 30 jaar huwelijk

Wat motiveert jou? Geeft kracht/energie?

Ik heb al heel wat energie uit mezelf. Tot ’s avonds toch, want dan zijn mijn batterijen plat. Als ik toch eens een mindere dag zou hebben, vergeet je dat snel door de blije gezichten van de opvangkindjes. ’t Is voor die gastjes en hun ouders dat je ’t doet hee? Ook het meedraaien in allerlei verenigingen geeft me heel veel energie. We zijn zelden alleen!

Waar maak jij je het meeste zorgen over?

Al dat ‘gezever’ in de wereld: oorlogsbeelden met kindjes,… Ik kijk daar niet graag naar op tv. Ik kan er niet tegen en begin meteen te huilen. Op dat vlak ben ik heel gevoelig. Ik kan me niet voorstellen wat het met me zou doen als dat hier bij ons zou zijn… Als ik zou kunnen, zou ik er meteen willen gaan helpen. Ik kan echt niet tegen de miserie van iemand anders. 

foto heidi met papa ZEKER GEBRUIKEN AUB

Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?

Eens een extra reisje misschien. Dat hoeft niet op hotel te zijn, ik kook graag mijn eigen potje. Ik zou er wat meer van proberen te genieten. Een fietstochtje om alles uit mijn hoofd los te laten. Een optredentje meepikken onderweg. Dat mag van Clouseau of Pink zijn. Een streepje eightiesmuziek is altijd welkom. Michael Jackson, George Michael en Queen zet ik altijd wat luider.

Waar voel jij je thuis? Wat is je lievelingsplek?

Thuis voel ik me echt thuis en de opvang is mijn tweede thuis. Ik heb er wat mijn eigen stekje van kunnen maken. Ik mocht onze nieuwe locatie helpen inrichten.

WhatsApp Image 2024 03 13 at 10.05.33

Voor wie zou je meteen alles laten vallen om te helpen?

Mijn kinderen mogen me dag en nacht bellen. Mijn zus ook uiteraard. Doordat ze 15 jaar jonger is, voel ik me wat een moederfiguur voor haar.

Stel dat al je herinneringen gewist zouden worden, op één na. Welke zou je dan kiezen?

Ik zou sowieso voor iets kiezen waar mijn ouders nog bij waren. De herinnering aan ons huwelijk bijvoorbeeld. Een echte ouderwetse trouw in ‘t Rozenhof, tot 7 uur ’s morgens. We zijn getrouwd op mijn verjaardag, ondertussen al 30 jaar geleden. Als we dat nog eens opnieuw zouden kunnen doen… direct!

foto heidi met papa ZEKER GEBRUIKEN AUB

Wie is jouw persoonlijke held?

Mijn vader. Hij was echt belangrijk voor me. Ik was altijd met hem mee op zwier. Hij was heel actief in het voetbalwereldje: van speler tot trainer en in ’t bestuur. Ik mocht altijd en overal met hem mee. Ik verklikte hem ook nooit bij mijn moeder als hij eens een pintje teveel gedronken had. Het is fijn om te zien dat onze jongste dochter nu ook voetbalt. Ze speelde tot haar zestiende in Vleteren. Nu voetbalt ze bij de KFC Poperinge Ladies, waar ik zelf ook bestuurslid ben ondertussen. Daarnaast is ze ook trainster van de kleintjes in Poperinge. Ze treedt zo in de voetsporen van mijn papa. We zijn dus weeral overal mee!

Wat is jouw idee van geluk?

Hebben wat je wil hebben. Dat moet geen geld zijn, als is dat natuurlijk wel gemakkelijk. Maar liefde is zoveel belangrijker, kunnen doen wat je wil doen.

WhatsApp Image 2024 03 13 at 10.21.33

Wat is jouw favoriete motto?

Je moet echt zijn, maar niet perfect zijn. Ik toon liever wie ik ben, met positieve en negatieve gevoelens. Perfect moet je niet zijn, je moet doen wat je kan doen. Snelle vragen aan Heidi