Skip to main content

#

Hannes
Parent

Ik spring graag in het ongewisse, gewoon doén!

#

Hannes
Parent


In gesprek met Hannes

Als je jezelf in 3 woorden zou moeten voorstellen, welke zouden dat dan zijn?

Anderen zeggen alvast dat ik een ‘gever’ ben. Ik wil voor iedereen goed doen, met iedereen overeen komen. Een peoplepleaser dus, wat zowel een valkuil als een sterkte is. Daarnaast ben ik soms ook heel ‘aanwezig’. Al heb ik ook een totaal ander kantje. Ik noem mezelf wel eens een beschaamde, maar dan wel op mijn manier. Soms doe ik dus aan overacting om de beschaamdheid te verbergen. Tenslotte ben ik ook wel zorgzaam. Ik werk als animator in Huize Proventier, het woonzorgcentrum.

Hannes2

Welke eigenschap van jou kennen maar weinig mensen?

Doordat ik nogal extravert kan zijn, veel babbel en luid kan doen, ziet niet iedereen dat ik een heel gevoelige kerel ben. Ik heb een klein hartje, wat de mensen die me maar oppervlakkig kennen minder snel zullen opmerken. 

Ben je een dromer, een denker of een doener?

Ik ben een combinatie van de drie. Ik kan zowel zweven en dromen van wat ik nog wil bereiken in mijn leven. Ik kan daar heel ver in gaan. Ik spring ook graag in het ongewisse, gewoon doen! Ik leerde mijn vriendin kennen op Tinder bijvoorbeeld. Een maand later woonden we samen en nog 8 maanden later kochten we een huis. Straks zijn we twee jaar verder en gaan we trouwen. 

Hannes 4

Wat wilde je worden toen je klein was? Wat is het uiteindelijk geworden?

Ik dacht ooit dat ik boer zou worden, maar dat veranderde al snel naar kok worden. Toen ik een studierichting moest kiezen, ging ik dezelfde richting uit als mijn moeder. Die was eigenlijk opvoedster. Ik ging uiteindelijk naar dezelfde school en kreeg er voor een stuk les van dezelfde leerkrachten. Ik heb er helemaal mijn ding gevonden. Koken doe ik nog altijd graag trouwens. Mijn signature dishes? Chicongs-in-espe en verse vol-au-vent!

Wat motiveert jou? Geeft kracht/energie?

Liefdevolle mensen rondom mij. Mensen waarin ik mezelf herken, mensen die het fijn vinden om elkaar te helpen. Ik zit ook in een klein vzw’tje: De Fanfare, een sociaal buurtproject. Allemaal mensen die goed willen doen voor iemand anders. 

Hannes1

Waar maak jij je het meeste zorgen over?

Ik maak me niet direct grote zorgen, maar wat je tegenwoordig op tv ziet is weinig hoopvol. Ik pieker daar niet over, maar maakt me niet vrolijk natuurlijk. 

Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?

Echt alle tijd? Om één iets te doen? Of mag ik combineren? Sowieso zou ik eens goed uitslapen. Als er dan toch tijd is, zou ik het minder erg vinden om een deel daarvan te slapen. Daarna een beetje koken, een pintje gaan drinken,… genieten van het leven dus.

Waar voel jij je thuis? Wat is je lievelingsplek?

Op mijn werk, bij mijn vrienden, thuis, bij de familie, mijn schoonfamilie,… Overal eigenlijk, ik voel me snel ergens thuis. Als het maar gezellig is en er een amicale sfeer is. Lekker warm in de winter, heerlijk fris in de zomer. Dan voel ik me op mijn gemak. 

Hannes 3

Voor wie zou je meteen alles laten vallen om te helpen?

Mijn vriendin op de allereerste plaats natuurlijk. Daarnaast vind ik het ook normaal dat mijn familie en goede vrienden mij altijd mogen roepen. 

Stel dat al je herinneringen gewist zouden worden, op één na. Welke zou je dan kiezen?

Moeilijke vraag! Ik wil niet klef klinken door te kiezen voor het moment waarop ik mijn vriendin leerde kennen. Maar toch… na drie weken online ‘praten’, was onze eerste date hier in Poperinge. 

Wie is jouw persoonlijke held?

Die heb ik eigenlijk niet. Ik heb wel bewondering voor een aantal mensen, maar daarom zijn ze nog niet mijn helden. Ik heb bewondering voor mensen die ‘een stiel’ kunnen. Ik sta echt met open mond te kijken naar de schrijnwerker die een trap kwam steken in ons huis. Of artiesten, zowel grafisch als muzikaal. Waw. Met Jack Black wil ik wel eens samen chicongs eten. 

Wat is jouw idee van geluk?

Geluk zit volgens mij in een goeie gezondheid, goeie familie en vrienden. Dat is allesomvattend. 

Wat is jouw favoriete motto?

Laat het passeren. Maak je er niet druk in, ’t zal overgaan. Snelle vragen aan Hannes