Skip to main content

18

Jessy
Vulsteker

Doe nooit iemand aan wat je zelf niet aangedaan wil zijn.

18

Jessy
Vulsteker


In gesprek met Jessy

Als je jezelf in 3 woorden zou moeten voorstellen, welke zouden dat dan zijn?

Ik ben zeker sociaal en een grote dierenvriend. Ik ben gek op honden. In maart moest ik afscheid nemen van Benji, mijn hond van 17 jaar oud. Groot verdriet! Er kwam ondertussen een nieuw hondje, een Westie. Die vervangt hem niet, maar verzet wel je gedachten. Ik heb ook katten, een chincilla, een keun, vogels en vissen. Ten slotte ben ik ook grappig. Dat vind ik zelf toch. Al weet ik niet of iedereen anders dat ook vindt. 

Jessy2

Welke eigenschap van jou kennen maar weinig mensen?

Als ik moet huilen, zal ik dat niet snel tonen. Ik heb niet graag dat anderen dat zien. Ik probeer me er dan uit te praten met een smoesje. Maar hou ouder je wordt, hoe moeilijker je dat kan verbergen. Ik ben wel een emotionele, maar toon dat niet snel. 

Ben je een dromer, een denker of een doener?

Toch wel een denker. Ik zal altijd heel goed nadenken voordat ik iets ga doen. Is dat wel juist? Wat zou ik nu doen? Ben je dat wel zeker? Daarna zal ik beginnen twijfelen. Wat heb ik nu weer gedaan? Dat is een stukje onzekerheid dat dan weer bovenkomt. 

Wat wilde je worden toen je klein was? Wat is het uiteindelijk geworden?

Ik werk nu als huishoudhulp bij Hulp in Huis. Ik ben ondertussen ook al enkele jaren delegee op het werk. Ik werd nu opnieuw verkozen.
Als kind wou ik dierenarts worden, maar ik had er het brein niet voor. Al van kleins af wou ik een job waarbij ik voor dieren zou kunnen zorgen. Uiteindelijk leerde ik mensen verzorgen als bejaardenverzorgster. Omdat ik geen werk vond, begon ik met poetsen. Ondertussen zijn we al zoveel jaren verder. 

Jessy3

Wat motiveert jou? Geeft kracht/energie?

Dat vind ik een moeilijke vraag. Als ik een lastige dag achter de rug heb, kan ik me wel weer opladen door op de Playstation te spelen. In die virtuele wereld vergeet ik mijn zenuwachtigheid of mijn zorgen. 

Waar maak jij je het meeste zorgen over?

Over hoe het er allemaal aan toe gaat in de wereld. Alles gaat er op achteruit, er zijn oorlogen niet zo ver hier vandaan,… Het ergste is dat we er blijkbaar aan wennen. Waar zal dat eindigen? Vroeger werd er nog gevochten met een geweer, nu is de dreiging veel groter. Angstwekkend! Ik zie heel graag kinderen, maar ben op dat vlak wel blij dat ik er zelf geen heb. Ik zou me heel veel zorgen over hun toekomst maken… Ook hun eigen omgeving lijkt me gevaarlijker geworden: het moordend verkeer, al die drugvarianten…  

Als je alle tijd van de wereld had, wat zou je dan doen?

Ik vrees dat ik me dan zou vervelen! Ik zou waarschijnlijk toch nog gaan werken. 

Waar voel jij je thuis? Wat is je lievelingsplek?

Ik voel me best in mijn eigen stekje. Thuis is thuis. Alles vertrouwd: de compagnie, de dieren rond je, je kamer,… Je kan er helemaal jezelf zijn. De plek waar je mag zagen, daar ben je thuis!

Voor wie zou je meteen alles laten vallen om te helpen?

Voor iedereen! Ik zou springen voor iedereen die me nodig heeft. Ik denk dat ik echt wel altijd klaar sta voor iedereen. Voor mij voelt dat gewoonweg juist. Al weet ik dat ik dat zelf niet van iedereen anders mag verwachten. 

Stel dat al je herinneringen gewist zouden worden, op één na. Welke zou je dan kiezen?

Ik hoop vooral dat ik de herinnering kan blijven vasthouden aan een aantal mensen die belangrijk voor me zijn. Mijn metje, pee, mijn nonkel, moeder en zus,… Ze zijn en waren belangrijk voor me. Ik zou hen niet willen vergeten. 

Wie is jouw persoonlijke held?

Ik heb niet echt iemand waar ik zo sterk naar opkijk. Ik zal niet snel iemand op een voetstuk zetten. Ik vind dat iedereen ook maar is wie hij is. 

Wat is jouw idee van geluk?

Dat iedereen gezond en content is met hoe het gaat. Als iemand anders gelukkig is, ben ik ook gelukkig.  

Wat is jouw favoriete motto?

Doe nooit iemand iets aan wat je zelf niet aangedaan wil zijn.
Mensen kunnen toch zo hard zijn voor een ander. Maar zou je het zelf kunnen verdragen? Hou zou je zelf reageren als ze dat met jou zouden doen?Snelle vragen aan Jessy