Skip to main content

Samen Vooruit zet in op verjonging en vernieuwing

Gepost op
| Nieuws
Webmaster

Lijsttrekker Bryan Vanderhaeghe stelde deze week de volledige lijst van Samen Vooruit voor de gemeenteraadsverkiezingen voor. Met 13 nieuwe kandidaten en 9 mensen jonger dan 34 staat de lijst voor vernieuwing en verjonging.

Zoals reeds geweten trekt kapper huidig schepen voor sociale zaken Bryan Vanderhaeghe de lijst en duwt West-Vlaams gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe de lijst.

Voormalig toerismeschepen Marjan Chapelle staat op een tweede plaats, bijzonder comité lid en directeur van het Festival Dranouter Bavo Vanden Broeck staat op de vijfde plaats.

Maar naast ervaren mandatarissen vinden we ook heel wat nieuwe namen terug op de lijst. Zo krijgen we in de top tien maar liefst 7 nieuwe namen terug.

Zo zien we nieuwkomer en voormalig KSA-hoofdleider en jeugdraadvoorzitter Aaron Adriaen op de derde plaats terug en hoofdinspecteur lokale politie Paul Carbon op een zesde plaats terug.

Opvallend in de hele lijst zijn de vele jongeren met Aaron Adriaen (32) op 3, Aarke Reniere (27) op 4, Gilles D’hooghe (32) op 8, Noa Sohier (20) op 9, Tobias Battheu (23) op 10, Josephine Berten (23 op 11), Jarno Vandenbussche (22) op 12, Macey Devos (21) op 13 en Senne Snoekx (22) zijn er heel wat hoge plaatsen bezet door jonge mensen.

Bij de 13 nieuwe namen vinden we naast Paul Carbon onder meer Lut Pelgrims (67), uitbaatster van Café Het Mysterie terug, die op de voorlaatste plaats staat.

Lijsttrekker Bryan Vanderhaeghe trekt met ambitie naar de verkiezingen in oktober: “Onze lijst is een geweldige mix van arbeiders, bedienden, zelfstandigen, oud, jong, centrum, deelgemeenten, ervaring en nieuw enthousiasme. Ik heb ongelofelijk veel zin in om er tegenaan te gaan en van Poperinge een nog gezelligere stad te maken: zonder zwerfvuil, veel goed onderhouden groen in de straten en waar iedereen mee kan, onze jongeren, financieel kwetsbaren en zeker ook onze senioren. Uitspraken over percentages zal ik niet doen. Bij de verkiezingen in juni was Vooruit de sterkste stijger in Poperinge en onze sterke lijst geven alvast een goed gevoel om aan de campagne te beginnen.”

1) Bryan Vanderhaeghe
2) Marjan Chapelle
3) Aaron Adriaen
4) Aarke Reniere
5) Bavo Vanden Broeck
6) Paul Carbon
7) Loes Migchelsen
8 ) Gilles D'Hooghe
9) Noa Sohier
10) Tobias Battheu
11) Josephine Berten
12) Jarno Vandenbussche
13) Macey Devos
14) Senne Snoekx
15) Pieterjan Vallaeys
16) Leila Nakkach
17) Hannes Parent
18) Jessy Vuylsteker
19) Heidi Christiaen
20) Bart Vanbrabant
21) Marianne Cappoen
22) Rudi Bordeyne
23) Nathalie Vandevoorde
24) Lut Pelgrims
25) Jurgen Vanlerberghe

Laad meer